Monday, January 30, 2006

Inte så vig

Idag har jag testat yoga. Det var nog inte riktigt min grej. Ok, jag kände mig lugn och avslappnad och det kändes som att kroppen fått sig en omgång efteråt, men innan den känslan kom skulle man stå som en hund med huvudet upp och ner, vrida sönder vristerna och böja ryggen väldigt ohälsosamt. "Och nu lägger ni knäna på pannan och sen ska ni vrida ner huvudet och se ut som en fisk". Ok, nu kanske jag överdriver en aning men jag ville gå hem efter halva tiden.

Dagens obsession: Sushi, kan äta hur mkt som helst

Dagens hemskhet: Folk förnedras i American Idol

Sunday, January 29, 2006

"Jag tror Frida har en bebis i magen"

Den här helgen har jag verkligen varit social. I fredags var en arbetskamrat här och hälsade på, igår kom en nygammal kompis (vi lekte när vi var små och har nu tagit upp kontakten igen) med pojkvän hit på middag och idag har tjocka släkten varit här på lunch. Ja, inte hela släkten men min yngsta bror, mamma, f.d. fostersyster och farmor. Det har varit en kul helg, men känner mig rätt trött just nu. Bobby har härjat hela helgen och busat runt så han kommer nog vara ganska trött ikväll.

Dagens kommentar: "Jag tror Frida har en bebis i magen" (farmor petar på min mage som inte alls innehåller någon sorts varelse). Hm, tack för den!

Dagens obsession: Lillbrorsan, 12 år, pratar om World of warcraft hela tidenJag och lillbrorsan

Friday, January 27, 2006

Kaj Kindvall

Det är alltid kul att träffa folk i verkligheten som man tidigare bara hört talas om. Om någon pratar mycket om en person t.ex. så bildar man sig ju en uppfattning om den personen. Man har en slags bild i huvudet av hur personen är och ser ut. Sen när man träffar den kan man antingen ha väldigt rätt eller väldigt fel. Eller om man lyssnar på en radiopratare mycket skapar man sig också en bild av hur personen ser ut. Som när jag var yngre lyssnade jag på Trackslistan varje lördag med Kaj Kindvall. När jag efter flera år fick se hur han såg ut stämde det inte alls med den bild jag hade skapat mig av hans röst.

Därför var det lite kul att presentera min kille och min arbetskamrat för varandra ikväll som båda spelar World of warcraft och har träffats i cyberrymden men inte i verkligheten. Undrar just om deras bilder av varandra stämde?


Kaj Kindvall


Dagens tips: Thaimat med en kall Kilkenny

Dagens otips: Vara vaken för sent så man är död på morgonen

Thursday, January 26, 2006

STORM


Idag har jag bara en sak att säga:

STORM!!! Gå och se!

Wednesday, January 25, 2006

Att äta ensam


Har varit uppe i norr några dagar, närmare bestämt Härnösand så jag har inte kunnat skriva på ett tag. Jag tycker om Norrland, när jag var yngre tyckte jag att dialekten var lite småtöntig men nu tycker jag att den är charmig. Och så är det fin natur däruppe, framförallt runt Höga kusten. En sak jag har tänkt på att det alltid anses som lite konstigt om man går själv och äter någonstans. Som nu när jag var där på kursen och gick till en thairestaurang och köpte take away-mat undrade killen jag beställde av om jag verkligen skulle äta ensam. Förklarade att jag var där på kurs i några dagar och att jag inte bodde i stan. Som att man måste förklara sig! Ha en ursäkt liksom. Folk tittar alltid undrande på en om man sitter själv och äter någonstans. Som att de undrar om man inte har några vänner. Just därför drar man sig lite för sådana situationer, jag skulle t.ex. aldrig vilja gå på bio själv, resa utomlands själv eller gå ut på krogen själv. Beundrar verkligen dem som vågar göra det, som en kompis som nyligen åkte till Tyskland i en vecka helt själv på semester.

Bobby är fortfarande kvar på hundpensionatet, kom hem för sent för att åka och hämta honom. Det var verkligen hemskt att lämna honom i måndags, han satt där i sin lilla bur och såg så ledsen ut när jag sa att han skulle stanna där och att jag skulle komma om några dagar. Men det är å andra sidan bra för honom att bli lite självständig, han är lite för mammig. Eftersom jag saknar min lilla hund ska jag lägga ut lite dagens Bobby-bilder:

Bobby tycker om pennor...

...gräs...


...tossor som farmor stickat...
...och matte! :)

Sunday, January 22, 2006

Minipet

Igår tog jag en promenad med en gammal barndomskompis som precis fått barn. Det är lite mysko när folk i ens omgivning börjar skaffa barn. Än så länge är det inte så många av mina kompisar som har barn, bara två stycken. Så jag känner inte direkt någon barn-stress. Har aldrig riktigt vetat om jag verkligen vill ha barn eller inte. Grejen är att jag vill vilja ha barn, för det är säkert helt fantastiskt men jag vet inte om jag vill iallafall. Men det är iallafall kul att träffa andras bebisar. Min kompis funderade på att flytta till ett hus i det område både hon och jag växte upp. Då skulle hennes barn gå i samma skola som vi gick i när vi var små. Rätt komiskt! Vi kom fram till att en hel del av de lärare vi hade nog är döda eller åtminstone långt över pensionsåldern. Vi hade bl.a. en liten lärare som vi i hemlighet kallade för Minipet. Dels för att hon var väldigt liten och dels för att hon var petnoga med allting. Undrar just hur gammal hon är idag om hon nu lever?


Min gamla skola

Dagens njutning: Sov till halv två! Måste ha varit väldigt trött...Hunden sov också lika länge!

Dagens World of warcraft-äventyr: Lärde mig slåss med två svärd samt skjuta pilbåge

Friday, January 20, 2006

Längtar till sommaren

Den här årstiden är verkligen inte kul. Det är kallt, man fryser, det är mörkt, man är trött o.s.v. Har haft svårt att somna på kvällarna den här veckan och på morgnarna är jag helt död. Tycker bättre om våren och sommaren. Visst, det kan vara mysigt på vintern också om det är soligt, några minusgrader och man är ute och går eller åker skidor uppe i fjällen eller nåt. Men som idag när det var typ 10 minus och snöade och blåste var det inte lika kul. Cyklade till jobbet och fick små nålar av snö i ögonen. Men ändå, man vill inte vara utan årstidsväxlingarna. Det skulle vara tråkigt om det aldrig var någon större skillnad i vädret. Man har ju någonting att längta efter nu iallafall.
Dagens skratt: Birgit bråkar med skrivaren: "Neej, nu får du ta och skärpa dig!"

Dagens fundering: "Kreti och pleti" var kommer det uttrycket ifrån? Någon som vet?

Thursday, January 19, 2006

Att tänka lateralt

Idag hade vi ett föredrag på jobbet om lateralt tänkande, alltså att tänka i nya banor och inte följa gamla invanda tankemönster. En övning vi hade gick ut på att börja med att tänka på alla positiva saker med en händelse. Som om ens bil blev stulen skulle man inte tänka på allt negativt som det för med sig utan börja med det positiva. Som t.ex. att man förhoppningsvis får en ny och bättre bil om man har den försäkrad, man får mer motion om man tvingas gå eller cykla o.s.v. Det låter ju bra, men fungerar det i verkligheten? Kan man verkligen lära sig att tänka om i alla situationer man drabbas av? Oftast tycker jag att man fungerar så att man först blir arg och ledsen om något tråkigt händer, sen accepterar man läget och utgår från det och först då försöker se det positiva med händelsen, om det nu finns något. När jag glömde låsa min gamla Opel och någon försökte tjuvkoppla den och förstörde rattlåset och jag inte hade någon försäkring på den och jag dessutom fick p-böter för att jag inte kunde flytta på bilen för den var trasig och därför var tvungen att slakta den såg jag inte så mycket positivt i situationen. Senare när jag accepterat alltihopa tänkte jag att det var skönt att jag slapp besikta den iaf! Men i det fallet känns det som att det negativa i situationen översteg det positiva och då är det ju svårt att börja tänka på det positiva.

Jag tror inte man ska vara överdrivet positiv till saker och ting men inte heller överdrivet negativ. Man måste kunna tycka att saker är skit utan att för den skull tycka att allting är det! Lagom är bäst.

Dagens laterala tanke:

Wednesday, January 18, 2006

Ögonhår

Idag har stackars Bobby drogats ner och fått sina ögonfransar bortplockade. Det var inte kul. Först spydde han av sövningsmedlet, sen fick han ingen luft när veterinären hängde sig över honom och sen fick han en tratt nerstucken i örat. Veterinären som nog anade att jag var en aning orolig över nedsövningen verkade tycka det var jättekul och satt och skämtade om att Bobby kunde dö och sa typ: "Ja, som han snarkar hör man ju om han skulle dö!" och andra dåliga skämt. När vi skulle gå var Bobby helt groggy och sen har han mått dåligt hela dan. Så idag tycker jag verkligen synd om honom!

Bobby nerdrogad

Dagens felsägning: Råkade säga att Bobby hade varit hos veterinären och plockat sina ögonbryn!

Dagens klantighet: Kom på att jag glömt en kompis födelsedag. Förlåt Annika!!

Tuesday, January 17, 2006

Om jag lever till våren

Den här veckan hade jag tänkt att jag inte skulle syssla med någonting annat på kvällarna än att skriva hemtenta som ska vara klar på måndag och att försöka träna lite på Svea. Hade mycket goda föresatser i söndags kväll att gå upp kl. 6.00 varje morgon så att jag kunde sluta lite tidigare. Men det har hittills inte lyckats. Skrev dock en del på min hemtenta igår och tänkte skriva lite nu efter att jag bloggat lite. Så lite duktig har jag iaf varit. I helgen ska jag inte göra något kul alls, bara plugga. Än så länge är helgerna relativt tomma framöver. Under hösten var nog varenda helg uppbokad, men då, när det fortfarande är höst planerar man inte in så mkt till våren. Det känns så avlägset på något sätt, som att man börjar ett nytt liv efter nyår. Likadant har det varit på jobbet, man har inte dragit igång några projekt innan jul utan man väntar till det nya året börjar. Min farmor brukar säga: "Om jag lever till våren ska jag göra det och det". Det låter ju lite pessimistiskt, men det kanske är så man ska tänka. Man kan inte ta något för givet.

Min goa farmor och min snygga lillebror Jon E.

Dagens ågren: Disken i köket...diskmaskinen är trasig

Dagens låt: "Dom som försvann" med Kent

Monday, January 16, 2006

Jag om 10 år

Ha! Nu har jag lurat min bror att blogga också. Gå in och kolla hans än så länge "hemliga" sida! Jon E heter han. Hm, måste man ha ett mål med bloggen? Jag säger som min bror, jag vill också dokumentera vad jag gjorde våren 2006 och ev. framåt så länge man nu orkar hålla på. När jag gick på gymnasiet skrev jag till mig själv om 20 år. Alltså såhär; tidningen OSA (om någon nu kommer ihåg den) som gavs ut av posten hade en grej då man kunde skriva ett brev till sig själv om 20 år och sedan skicka till dem. 20 år framåt i tiden, alltså det år jag fyller 38, är det tänkt att de ska skicka tillbaka breven till alla dem som skickade in ngt. Har ingen aning om vad jag skrev men det var väl nåt klokt. Ska bli kul att se om det kommer nåt brev om sådär en 9 år! :)

Såhär såg jag iaf ut när jag var typ 18:

Och såhär som typ 28:

Undrar just hur jag ser ut som 38? Såhär kanske?Ja, man vet aldrig.

Gårdagskvällens och Dagens obsession: Nokia N90. Mycket sugen på att köpa. Mitt tredje mobilabonnemang i så fall förutom jobbmobilen. Onödigt? Tja... det är ju en apbra kamera i den.

Dagens klantighet: Snoozade i två timmar! Hade tänkt vara duktig och gå upp tidigt men det sket sig.

Sunday, January 15, 2006

Stockholm


Hemma igen efter två dagar i Stockholm. Jag och ett gäng kompisar var där i helgen och kollade på Skönheten och odjuret. Den var bra, förutom att jag störde mig en del på Charlotte Perellis r. Undrar just varför vissa dialektala ljud eller uttryck kan vara så irriterande? Bäst var iaf Ola Forssmed som Lumière, den mannen kan inte ha nåt skelett så som han böjde på sina ben!

Varje gång när jag är i Stockholm tänker jag att "här skulle jag aldrig vilja bo". Det är en fin stad och finns mycket att göra, men jag blir alltid så stressad av allt folk! Och åka tunnelbana är väl inte det roligaste man kan göra direkt. Känns alltid så skönt när man kommer hem igen och det är lugnt och stilla och nära till allt. Jag är nog ingen storstadsmänniska...

Jag och Ann-Charlotte på väg mot Sthlm

(Går)dagens skratt: Lumiére hoppade fram sittandes

(Går)dagens klantighet: Punka på bilen! :(

Friday, January 13, 2006

Jag är en odöd tjuv...


...i World of warcraft. Har helt fastnat i detta spel vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra. Min kille har spelat online-spel i flera år och jag har inte varit det minsta intresserad. Sen började en arbetskamrat prata om att han skulle "hem och döda lite monster" och annat kul och när han berättade om spelet lät det riktigt roligt. Så nu har jag också fastnat. Idag har jag dödat några vargar och vampyrfladdermöss bla. Sen råkade jag förirra mig upp i bergen så att jag blev dödad själv ett antal gånger av monster och krigare som mosade mig som en liten fluga. Var tvungen att be mitt guild att komma och rädda mig! Så nu är jag tillbaka på mitt trygga värdshus och vilar upp mig.

Dagens skratt: Ryska nationalsången "översatt" till svenska. Ni som sett den vet vad jag menar!

Dagens klantighet: Att ge sig ut på okänd mark i den andra världen

Thursday, January 12, 2006

Flygrädsla och annat

Var aptrött i morse som vanligt och tog mig ur sängen vid åtta ungefär. Varje morgon tänker jag att jag ska minsann gå upp tidigt idag, men det är svårt den här årstiden. Varje vinter vill jag gå i ide och sova.
Cyklade till jobbet vilket var en farlig historia, då det var glashalt mest hela vägen. Överlevde iaf ditresan och började dagen med att läsa alla mail som dykt upp sedan jag varit på tjänsteresa i några dar. Vi flög till Luleå i måndags och hem igår. Förr i tiden brukade jag tycka att det var rätt mysigt att flyga och satt helt lugnt och spanade ut över landskapet. Jag brukade tycka att pappa var lite fånig som var flygrädd när vi var ute och flög, han satt alltid och blundade och var helt vit i ansiktet. Nuförtiden har det dock blivit värre. Jag sitter och lyssnar på minsta lilla ljud och kollar kabinpersonalen vad de har för sig. Så fort de drar för skynket blir jag orolig, så fort det pyser eller låter i planet sitter jag på helspänn och kan inte slappna av förrän vi är nere på jorden igen. Löjligt eller hur? Men som sagt, ner kommer man alltid! :)

PappaHade tänkt vara duktig idag och skriva på min hemtenta på min kurs som jag läser på fritiden, men läste min kompis blogg (Anna-Karins blogg) och blev lite sugen på att testa jag också. Tänkte jag skulle hinna med några avsnitt av Lost på dvd ikväll också, helt suverän serie. Hade även tänkt spela lite World of warcraft vilket jag fastnat i den senaste tiden. Ibland räcker liksom inte tiden riktigt till.

Dagens skratt: Bobby (min lilla mops) som var jätterädd för en plastpåse som otäckt rörde sig i vinden. Han skällde argt och hoppade iväg så fort den blåste åt hans håll.

Dagens klantighet: Halkade omkull när jag skulle ut och gå med hunden