Tuesday, June 27, 2006

Bilddagbok från midsommaraftonMidsommarafton 11.30: Bobby är lite avundsjuk på Tilla som får sitta i mattes knä14.05 Lunch hos farmor i NorboDet senaste tillskottet i släkten Edman, John Melvin, 5 dagar gammal14.40 Pappa, Karin och Anton på väg till midsommarfirandet i Norbo


17.40 Jag och A-C ska göra kransar till kvällen och upptäcker att vi har likadana klänningar! A-C åker hem och byter17.50 På väg till Leksand

19.00 Vi hittar en plats i "gropen", Martin och Kerstin har också anlänt19.50 Annica och Per hittar fram till oss genom folkhavet. Annica ser min klänning och utbrister:
"Men jag har en blå sån där!"Pontus säger nåt kulPappa, Karin och Anton


23.20 Bobby i bilen, trött efter dagens aktiviteter

Sunday, June 18, 2006

Sommar...

Har haft en varm och skön helg, detta är hittills den bästa sommaren på hur länge som helst. Så här var det när man var liten; långa, kalla vintrar med mycket snö och långa varma somrar som kändes oändliga. Hörde att juni inte varit så här varmt på 30 år!

Gårdagen spenderade jag, Pontus och Bobby vid farmors sommarstuga i Norbo, vi picknickade på hennes gräsmatta, rodde på sjön och badade och satt och läste i solen. Mina kusinbarn sprang runt med Bobby i kopplet så han blev helt slut. I morse var han helt apatisk så jag trodde nästan han var sjuk. Men framåt lunch hade han piggnat till igen. Min farmor är lite rolig. Igår hade hon hittat en grön skål på vägen och tagit hem den och använde den till att ha sin stickning i. Hon var mycket stolt över sitt fynd. Annars brukar hon rota runt i containrar efter användbara prylar. En gång visade hon stolt upp en collegetröja hon hittat och undrade om det var någon av grabbarna i familjen som ville ha den. "Nästan som ny!" sa hon glatt och visade upp en tröja med texten "Fast and loud, skin and proud". Någon påpekade lite försynt att den kunde väcka viss anstöt p.g.a. texten. Inga problem, tyckte farmor, den kunde man dölja genom att brodera dit en blomma!

Dagens utflykt gick till Ornässtugan där jag, A-C och Annica hade picknick och sedan till Rommehed för att kolla på 91:an med teater Gazbazz. Det var kul, kanske lite tråkiga skämt ibland (som det kan vara i såna farser) men roligt att se iaf.Brudarna i gröngräset
Jag i hettan på läktaren
A-C, jag och Annica beundrar majstången...eller nåt

Sunday, June 04, 2006

Norge

Sammanfattning av veckan i Norge:

Pizzan var dyr (160-200 norska kronor )Norge har rätt mycket berg, konstaterade vi efter att ha slingrat oss upp och ner för berg och fjäll i 30 mil i 30 km i timmen på branta serpentinvägar (så slingrigt så att hunden spydde två gånger).
Det är ganska dyrt att åka bil i Norge (förutom bensinen). Jag tror vi åkte igenom 10 vägtullar på vägen hem där avgiften låg på mellan 10-50 norska kronor. Efter ett tag var man rätt less på dem.

Norge är så vackert som alla säger... ("vår" sjö, alldeles nedanför stugan)De har mystiska vita pepparkakor som kallas för "Kakemenn" i affärerna:
Vi upptäckte även att de som bor i en by har byns namn till efternamn, vår stugvärd hette Knut Dalen och bodde i Dalen. Lite märkligt, men det finns ju även här i Sverige med de gamla gårdsnamnen. Pontus skulle kunna heta LarsPers Pontus om han ville och jag skulle kunna heta Bagg-Frida. Fast det vill jag inte. Stugan vi hyrde av Herr Dalen i Dalen var iaf fin:

Under resan såg vi:

- En bil som brann
- En tjej som spydde
- En tomtemask som hängde i ett träd
- En massa får
- En massa polska bussar
- Snö


Men vi gick inte på någon "tur", vi tyckte det var rätt skönt att bara vara vid stugan och slappa och ta det lugnt. Dessutom kändes det som att man sett hela Norge i och med resan dit. När vi åkte dit åkte vi tvärs över Norge, via Drammen och mot Stavanger. Det tog 17 timmar allt som allt. 5 timmar härifrån till Årjäng och sen 12 timmar från Årjäng till Jörpeland/Dalen. När vi åkte hem tog vi vägen längs kusten eftersom den andra vägen var så dålig och den var längre men bättre. Det tog ungefär lika lång tid.