Tuesday, July 25, 2006

Edman-namnet klingar (som pappa brukar säga)

Lillbrorsan (Simon 13 år) ringde nyss i förevändningen om att han undrade om jag visste var Jon (bror nummer två) var. Det visste jag inte. Sedan började han med 20 frågor:

- Var David och hans tjej hos er i helgen?

- Hur såg hon ut?

- Hur var hon?

- Verkade det seriöst?

- Glömde du ta kort på henne?
- Ja
- Aj då.

Sedan sa han:

- Om de gifter sig, hoppas att de tar namnet Edman då!

Monday, July 24, 2006

Nyfikna pappor och likadana kläder

Första dagen på jobbet efter semestern. Hade lite jobbångest i lördags, man har liksom vant sig vid att sova på mornarna och att göra vad man vill på dagarna. Men det var inte så jobbigt som jag trodde, det var rätt ok faktiskt. Kom hem från vår lilla roadtrip i fredags, vi hann med Sandviken, Uppsala, Linköping, Skänninge, Vadstena, ridning på ryska hästar utanför Älvkarleby, två slott, ett hospitalmuseum, Ulva kvarn, Medevi brunn, m.m., m.m.

Igår kom min bror David hit med sin nya flickvän, vilket var hur kul som helst. De var så söta och fnittriga ihop så jag blev nästan rörd! Pappa höll naturligtvis på att spricka av nyfikenhet och ville att jag skulle skicka kort på henne eftersom jag är den första i familjen som fått träffa henne. Men nyfikna personer ska hållas på sträckbänken!

Anna-Karin kom också förbi en sväng igår, hon hade varit på bröllop i Stockholm och tog en sväng till Borlänge över söndagen. Hon åkte dock hem igår. Det var lite komiskt när hon kom för vi hade nästan exakt likadana kläder på oss!

Är vi synska eller?

Annika i Uppsala

Jag i bilen

Till sist; Skivbolaget som Gud glömde.

Saturday, July 15, 2006

Things you can´t do when you´re wallet's gone

Saker man inte kan göra när man glömt plånboken i sin mammas sommarstuga:

- Handla mat
- Tanka
- Gå på krogen
- Hyra film
- Köpa godis

Kan heller inte:

- Skicka sms
- Ta kort

då även mobilen blev kvar.

Idag kommer iallafall Annika och vi ska åka på en liten roadtrip. Vi hade inte tänkt att planera exakt var vi ska åka, men eftersom jag nu glömde plånboken lär Sandviken bli första stoppet och därefter Uppsala för att lämna tillbaka Tilla som vi är hundvakt till i helgen. Sen vet jag inte riktigt, kanske Östergötland en sväng. Vi får se.

Tuesday, July 11, 2006

Catkvoten

Igår städade jag nedervåningen och la bl.a. ut badrumsmattan för vädring. Glömde såklart kvar den över natten och nu när jag tagit in den luktar den kattpiss! Alternativt gammalt regn. Men mest luktar den kattpiss. Alltså, jag är inte speciellt förtjust i katter. Tycker de är oberäkneliga, småläskiga och luriga. Inte alla katter, men över lag. Vi hade en katt när jag var liten som hette Linus. Han var rätt kul ett tag, men när han blev äldre blev han sur och tråkig och bet mig i näsan en gång. När jag flyttade upp till Umeå för ett antal år sedan delade jag lägenhet med en tjej som hade 9 katter. Mot slutet fick en kattungar, så totalt 14 stycken bodde i vår trea. I mitt rum var de bannlysta, så att mina kläder skulle slippa lukta kattpiss. En lyckades dock kissa ner min regnjacka så den var jag tvungen att slänga.

De brukade även roa sig med att käka upp min mat om jag lagt den för att tina och den största och fetaste katten bodde på köksbordet så den var man alltid tvungen att schasa iväg när man skulle äta. På morgnarna var det inte så trevligt att gå in i badrummet och mötas av kattkräks och kattbajs på golvet när man skulle duscha. De var inte speciellt trevliga katter heller, de ville aldrig gosa och var väldigt skygga. Fattar egentligen inte såhär i efterhand hur jag stod ut. Jag flyttade iaf efter ett halvår till en annan lägenhet som jag delade med en person som hette - Käthe. Lite ironiskt.

Så...antar att min catkvot är uppfylld för ett antal år framöver.

Kolla förresten denna sida så får ni ett bevis på att katter är onda...

Bilder från Peace and love

A-C och Josefin efter BWO (fredag)

Jag och A-C:s kompis Viktoria

Ed Harcourt med band

Mattias, Pontus och Ronny på Marcus och Rebeckas 30-årsfest (lördag)

Mingelbilder


Jag gick rätt tidigt för att kolla på Lisa Ekdahl...


...och Rikard Wolff som var hur bra som helst

Lite Thåström blev det också...

...där jag lyckades hitta på Tessa i folkhavet

Monday, July 10, 2006

Our town is dangerous and cold...

Ok, hade tänkt lägga ut lite fler bilder från peace and love, men det verkar lite segt idag...

Vad ska jag skriva om då då? Har blivit en riktig nattuggla efter helgen och hunden tar efter min dygnsrytm, han kan liksom inte lägga sig om jag inte har lagt mig. Som att han tror att det ska hända något mer spännande så länge jag är vaken. Idag har han gjort några spännande saker som att leta efter korvbitar som jag slängt ut i huset, blivit smugen på av två katter som var väldigt nyfikna på den konstiga varelsen som såg ut som en hund men spann som en katt, blivit rädd för ett godispapper som rörde sig och dessutom stack honom på nosen, hjälpt mig att dammsuga, vilket inte var så effektivt (han ska alltid ställa sig i vägen när jag kommer med dammsugaren).

Gick in på Mando Diaos hemsida igår för att kolla om jag kände igen organisten (tydligen mammas och pappas gamla kompisars son och bror till en gammal scoutkompis som jag och en kompis var kär i när vi gick i 5:an - Friday boy number tree kallade vi honom för). Iallafall så berättade en av medlemmarna i bandet om hur det var att växa upp i Borlänge. Jag måste verkligen citera det han sa, för det var så skrattretande:

" 'Our town is dangerous and cold,' he explains. 'It has the highest drug and murder rate of anyplace in Sweden. You had to be bad if you didn't want to get hit by some gang of fools in school. And if you could survive all that, then life became boring as well as dangerous.' The future bandmates avoided homicide through a combination of street smarts and seclusion within the shelter of music."

Ehhh...ja, just det.

Klockan är nu 01.23 och jag har blivit kär i Ed Harcourts musik och har ingen lust att sova.

Godnatt iallafall.

Saturday, July 08, 2006

Peace and love

Satt och lekte lite igår med blogghuvudet och resultatet blev väl sådär. Får väl fixa det sen.

Igår fortsatte freds- och kärleksfestivalen. Innan kvällen var slut och jag var helt ledbruten hann jag iaf se BWO, Ed Harcourt, Laleh, några låtar av Patti Smith, Vive la Fete, lite The kristet utseende och lite av Mando Diao.
BWO

Ok, skriver mer imorgon, måste göra mig iordning

Friday, July 07, 2006

Johnny Dunder

Festivalen har börjat! Det började lite lugnt med en kick-off igår kväll då bl.a. Stefan Sundström spelade. Jag och Pontus åkte till A-C och tog ett glas vin och sen gick vi ner på stan.

Jag och PontusStefan Sundström, alias Johnny Dunder...eller?

Tydligen var Stefans son Nemo där, vilket bl.a. framgick när Stefan sjöng låten Johnny Dunder. Jag hade aldrig reflekterat över att han sjöng om sig själv i den låten. Det var en rolig konsert, Stefan improviserade i låtarna och svamlade mellan dem och publiken var på (förutom ett gäng fjortisar som A-C "överhörde" som sa "asså, menar dom på allvar att lyssna på det här?").

Ikväll fortsätter festivalen med bl.a. BWO, Ed Harcourt och Laleh.

Sunday, July 02, 2006

Boten Anna

Ok, nån mer än jag som inte lyssnade så noga på texten och trodde att de sjöng om "Båten Anna"?Helgen tillbringade vi i Sandviken med Jon och Linn och "Boten Anna" var ett av helgens samtalsämnen. Annars badade vi, käkade en massa onyttigheter, spelade Tecknet och Alfapet (tråkigare än vad jag kommer ihåg), grävde upp stubbar, kollade på en gammal "hemfilm" hos mormor och morfar från 1991 då Jon var 8 år, hade glasögon och pipig röst och jag var 14 och hade 90-talskläder och var tonårssur hela tiden! Riktigt kul!


Jag i köket

Linn

Morfar förevisar någonting

Bobby har fått ett chips


Fick ett tips inför Peace and love; Ed Harcourt. Har precis laddat ner skivan och den var riktigt bra! Han ska jag se på fredag.