Tuesday, August 29, 2006

THEY ARE BACK!!
Ser ni hällorna!!??

Monday, August 28, 2006

Överhettning

I helgen var jag på kräftskiva för tredje lördagen i rad. Det blev en ganska blöt kväll, vid halv tio hade redan en av oss trillat under bordet...Men det var riktigt kul. Glömde tyvärr min mobil så jag har inga bilder att lägga ut. Funderar lite på att köpa en ordentlig kamera förresten, har aldrig ägt någon riktig systemkamera, så tänkte att det är nog på tiden.

Idag hände en sak på jobbet som jag inte riktigt trodde kunde hända på en så stor myndighet där man tror att folk har saker under kontroll. Alla servrar låg nere, så vi kom varken åt intranätet, e-posten eller filareorna på morgonen. Det var nämligen så att larmet hade gått i natt och när vakten kom dit hade det bildats fukt från kylaggregatet p.g.a. att datorerna var överhettade. Vakten stängde då helt enkelt av kylaggregatet. Larmet la då av och vakten åkte hem och sov och tyckte att han då gjort sitt jobb. När driftkillarna hade kommit dit på morgonen var det 55 plusgrader i serverrummet! Inte så bra kanske... Hm, undrar förresten om jag får skriva om sånt här på nätet?

Ikväll var vi hundvakt åt Sussis "lilla" valp Alva, en jättefin dobermann. Hon är lite vildare än Bobby om man säger så, så Bobby blev lite småsur när hon petade på honom med sina enorma oproportionerliga tassar. Har insett att Bobby nog är den lugnaste hunden jag någonsin känt. Inte ens vår f.d. mops Madicken som var världens lataste och slöaste hund var lika lugn som Bobby. Förutom om han hör något konstigt ljud eller ser en farlig gren eller något förstås...

Tuesday, August 22, 2006

De sista skälvande andetagen

Nu har jag varit lite dålig på att skriva på ett tag. Det är som att ju mer sällan man skriver, desto jobbigare blir det att sätta igång igen. Så är det med diverse andra saker. Som blomvattning t.ex. Om jag glömt att vattna blommorna i c:a 2 veckor får jag dåligt samvete, MEN istället för att då genast rusa och hämta vattenkannan och släcka törsten på de stackars gröna varelserna så ignorerar jag dem och tänker att det ändå är försent. Överlever de inte mina ogröna fingrar är det ingen idé att de försöker. Jag har en blomma på jobbet också och den har jag inte vattnat en enda gång sen jag tog dit den i höstas förra året. Den enda anledningen till att den fortfarande lever är att jag är på tjänstresor och semester lite då och då och då har jag en snäll arbetskamrat som vattnar den. Likadant med våra soffdynor som legat ute för många gånger i regnet. Vi hade en granne på besök en gång i november eller så förra året och han påpekade lite försiktigt att vi hade våra dynor ute. Men istället för att ta in dem och försöka rädda dem så lät vi dem självdö. Så det kanske är det som är på väg att hända med min blogg, den håller på att självdö. Så detta inlägg kanske får anses som de sista skälvande andetagen från Fridas blogg. Men man vet aldrig.

De senaste två helgerna har jag varit ute och roat mig. Förr-förra helgen var jag i Kalmar och hälsade på Anna-Karin, läs mer på henne blogg om ni vill veta vad vi gjorde. Den här helgen var jag i Stockholm och hälsade på Malin som jag pluggade media med för en massa år sedan. Vi var på kräftskiva hos en av hennes kolleger på SVT och alla som var på festen jobbade som vikarier på SVT eller TV4, utom jag förstås, och alla hade läst media i Falun. Lite komiskt.

Bilder från Kalmar och Sthlm kommer...

Tuesday, August 08, 2006

Ni-na-na-ni-na-na...dagens boktips

Härom veckan upptäckte jag att bl.a. biblioteket i Falun har en tjänst där man kan låna hem böcker via internet i pdf-format. Man får låna högst tre böcker per gång i 28 dagar och efter 28 dagar går filen inte längre att läsa. Rätt smidigt, man slipper hela böket med att ta sig till biblioteket för att låna och framförallt lämna tillbaka böckerna, vilket jag alltid lyckas glömma. Det finns ju såklart nackdelar också, man kan inte ta med sig boken var som helst (om man inte har en liten smidig bärbar dator förstås. Jag har visserligen en bärbar, men särskilt smidig kan jag inte säga att den är), det är lite jobbigare att läsa på datorn än i bokform, men inte så farligt som jag trodde att det skulle vara och sen har de förstås inte så värst stort utbud ännu.

Jag lånade iallafall boken "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf. Tidigare har jag mest sett henne som en av alla andra bimbobrudar som helt plötsligt får för sig att ge ut en bok bara för att hon är känd. Till viss del är det väl kanske så, hade hon inte varit känd hade kanske inte boken blivit utgiven eller uppmärksammad men för det ska man inte avfärda boken. Historien hon har att berätta är verkligen riktigt hemsk men samtidigt vittnar den om att människor både kan vara riktigt, riktigt onda men förändras och fungera som vanliga människor om man ger dem en chans.

En annan rolig sak man kan göra på Internet är att gå in på svt.se och kolla deras programarkiv. Många roliga, halvt bortglömda program, bl.a. Jacobs stege, Dabrowski, Teknikmagasinet, Fräcka fredag, Hajk och andra nostalgiprogram.