Monday, November 27, 2006

AnnikaI helgen var Annika från Umeå här och hälsade på. Vi var på fest i lördags hos Borlänge-Annica som nyligen fyllt år. Sen drog vi ner på stan men där var det helt omöjligt att komma in någonstans. Vi var förbi "Hela huset gungar" vid 11, men där var det 2 timmars kö, så vi satte oss på gamla Kalles krog och tog en öl. När vi gick tillbaka vid 12 var det lika lång kö fortfarande, samma sak på Bolanche. Så det var bara att ta taxi hem igen. Kändes lite onödigt, hade varit roligare att stanna kvar på festen istället. Men, men. På söndagen tänkte vi ta en sväng till den s.k. julmarknaden på Rommehed. Det måste ha varit någon som skämtade med oss. Det var typ 3-4 stånd och jättelite folk. Dessutom var det rena aprilvädret. Vi köpte en älgkorv och sen var det roliga slut. Vi har iallafall skrattat en massa så även om våra äventyr var lite misslyckade har det varit en väldigt rolig helg. Ibland tror jag nästan att jag och Annika egentligen är syskon fast vi inte vet om det, vi avslutar typ varandras meningar och blir full i skratt åt exakt samma saker.

Sunday, November 19, 2006

Walk

Saturday, November 18, 2006

Att ta beslut

Denna vecka har världen varit upp och ner. Jag står inför ett beslut som inte är det lättaste. Ett tag kändes den ena vägen rätt, nu vet jag inte längre. Världen vändes upp och ner så snabbt att jag själv inte riktigt hann med. Trots att det var jag som gjorde det. Ibland vågar jag inte lita på mig själv. Jag är inte en sån person som vet exakt vad jag vill och håller fast vid det. Jag kan tro att jag vet ett tag, för att i nästa sekund ändra mig helt. Inte så lätt för folk runt omkring mig kanske. Det jag vet att jag måste ha, för att kunna lita på mig själv, är tid. Annars är det lätt att jag tar fel beslut.

Sunday, November 12, 2006

Nätpoker

Har börjat testa lite nätpoker, bara för att se om det är nåt för mig. Min käre lillebror har ju vunnit gigantiska summor på spelet och bara gått plus. Hur han beter sig är jag inte riktigt säker på, men tydligen så har han ett sinne för det. Har själv mest testat gratisspel, på Everest Poker, det är rätt bra, då kan man satsa lite utan att det gör något. Men tror inte att jag har samma talang som min bror, framförallt har jag väl inte tiden att sitta där flera timmar i sträck. Dessutom är jag rätt otålig av mig, det känns lite segt att bara lägga sig hela tiden om man ska spela säkert. En annan sak med nätpoker är ju att man kan ju inte se folks ansiktsuttryck eller vad de tänker. Man kan se viss tvekan ibland om de tänker länge och man får en liten hint om de höjer eller checkar, men annars har man inte så mycket koll.

Saturday, November 04, 2006

Halloween...

Inte beredd riktigt...


Att vintern slog ner över Sverige i veckan var jag inte riktigt förberedd på. Hade hört något rykte om att snön skulle komma men inte riktigt tagit det på allvar. Dessutom blev jag sjuk på söndagen med feber och ont i halsen så jag var hemma från jobbet måndag och tisdag. På tisdag kväll kände jag mig så pass bra att jag bestämde mig för att åka med till Stockholm på konferens onsdag-torsdag. Detta skulle dock innebära att jag skulle lämna hunden på hunddagiset kl. 6.00 onsdag morgon en halvmil hemifrån. Om ni läste min blogg i januari kanske ni kommer ihåg att jag haft mina äventyr med hundlämning förut. Sommardäcken satt naturligtvis kvar eftersom jag som sagt inte varit så beredd på att vintern plötsligt dök upp. Jag tvingade ut Pontus att byta däcken men de satt som sten. Inte så mycket att göra alltså så jag klev upp vid fem-tiden på morgonen och kanade iväg med bilen över isen iväg till hunddagiset. Några vinterskor hade jag ju heller inte införskaffat och mina stövlar från förra vintern hade jag skavsår från. Tänkte dock att det nog inte är så mycket snö i Stockholm, så jag trippade iväg i mina högklackade sommar/höstskor. Alla som såg på nyheterna på onsdagen vet att det var totalt snökaos även i Stockholm så jag tassade fram på mina ovintriga skor och kände mig som en gammal tant.

Dessutom har jag troligen blivit ett skämt på taxi. På onsdag morgon var det en kvinnlig chaufför som körde mig till stationen. Jag drog min historia om att jag åkt över isen i mina sommardäck på morgonen och hon ojade sig och tyckte nog att jag var lite knäpp. På torsdag kväll åkte jag med en manlig taxichaufför och drog samma historia igen. Han bara (på brett dalmål): Ja, fjälla min sa att du varit ute och åkt! Inte beredd? Jag visste om snön en vecka innan den kom!
Kan tänka mig att de skrattat gott åt bruden som halkat runt på sina sommardäck och sina sommarskor mitt i vintern. Men det kan jag bjuda på.

Friday, November 03, 2006

Måste iallafall lista veckans bästa....

Bästa TV-program: Lost (vad annars?)

Bästa sketch: Hey Baberibas tolkning av Hem till byn förra fredagen

Bästa låt: Anna Ternheims cover på Eurythmics "When tomorrow comes"

Vem har sagt att ett blogginlägg måste vara långt och innehålla något intressant och en rubrik kort och kärnfull?

Är förkyld så jag orkar inte skriva så mkt idag (bra ursäkt va? :)

Hej då.