Monday, February 26, 2007

Varning - blondinHade tänkt att jag skulle piffa upp mitt vintertrista hår med lite slingor. Hm...det blev inte lite slingor. När jag kom hem utbrast Pontus: "Men, vad har du gjort!? Du ser ut som en fjortis!" Hm, tack för den! Är lite osäker på om jag har kvar några av mina mörka slingor, har iaf inte lyckats hitta några. Så nu kommer jag vara superblondin ett tag, jag bara varnar!

Friday, February 23, 2007

Ni vet fågeln Kråhm

Simon och Jon är här i helgen, vi åkte från Uppsala igår där jag varit och jobbat i några dagar. När vi åkte hem igår så körde vi en liten bil-lek. Man säger varsin bokstav men man får inte bilda ett ord. Om jag säger A så säger Jon P så får inte Simon säga A, för då bildas ordet APA. Simon kan då t.ex. säga T, men han måste ha tänkt ut ett ord som det ska bli, t.ex. APTASS. Han kan också bluffa och låtsas att han tänker på ett ord fast han inte gör det. Bluffar han och någon synar så förlorar han. Iallafall, vi hade sagt bokstäverna KRÅ och det var Simons tur. Han bara: "H". Jag synade. Han bara: "KRÅHM", ni vet den där fågeln (helt seriös). Vi bara: "Nej, det finns det ingen fågel som heter, hur ser den ut?" "Den är grå, KRÅHM." Jon bara: "Bokstavera hur den stavas" Simon bara "G-R-Å-O-H-M, Kråom", fortfarande helt seriös. Han gav sig verkligen inte, trots att det var helt uppenbart. Riktigt roligt. Jag höll på att skratta så jag knappt kunde köra. Jag tror att han har fått det från pappa, ni kanske kommer ihåg pappas Alfapet-försök för ett år sedan ungefär, också helt seriös hävdar han att det finns ett ord som heter "Hänggrodanpil".

Sunday, February 18, 2007

Vämländska hälsoinspiratörer intar Bolanche

Kollar just nu på världens konstigaste program, Jerry Springer show. Den ena freakshowen efter den andra och publiken sitter och gottar sig och skriker "Jerry, Jerry, Jerry". Var hittar de alla människor egentligen?


Är lite söndagsslö idag, vi var ut igår, jag, Åsa och Ann-Charlotte. Det var riktigt kul. Inte mycket folk i början, men sen small det till runt halv tolv och sen var det fullt med folk. Vi sprang omkring och dansade mest och låtsades att vi var hälsoinspiratörer från Värmland. Det var dock inte så många som uppskattade våra hälsoinspirerade frågor, typ "Ska du beställa joos?" Värmländskan gick inte riktigt hem utan vi fick mest irriterade och undrande blickar! :) Men det var iaf hur kul som helst.
Hälsoinspiratörerna Monika, Jeanette & IsaMonika och Isa rockar runt på dansgolvet

Wednesday, February 07, 2007

Träningsnarkoman


Jag har som sagt börjat träna, vilket är hur skönt som helst. Jag och Pontus har en gemensam kalender på Google som han har tjatat om jättelänge att jag skulle fixa så att vi kan planera saker tillsammans i den. Denna vecka hade jag skrivit upp tider på SVEA då det är roliga pass och hade skrivit upp ett per dag. Jag tänkte att det är bättre att man planerar in för många pass för det blir alltid att man missar något pass pga olika anledningar. Planerar man bara in två pass på en vecka och så missar man båda så är det så lätt att man kommer av sig med träningen. Jag vet, för det har hänt förut. Iallafall, Pontus hade kollat i min kalender idag och sett att jag skrivit upp att jag skulle träna varje dag denna vecka. Han blev helt orolig och trodde att jag skulle bli en träningsnarkoman med perfekt hår och perfekta naglar, superspinkig och helt stirrig! Ungefär så sa han (nu kanske jag överdriver lite men han blev helt klart orolig för att jag skulle bli en träningsgalning). Helt i onödan eftersom jag tycker att jag känner mig själv så pass bra att det inte skulle hända. Dessutom blir man ju inte personlighetsförändrad bara för att man börjar träna.


På tal om träning förresten så var jag och tränade igår. Jag hade tänkt gå på ett spinningpass, men jag var ute i sista stund så passet var fullt. Eftersom jag var inställd på att träna så ville jag ju inte bara åka hem. Utan att jag riktigt visste vad jag gjorde så hamnade jag på ett avancerat Aerobics-pass. Bad idea. Jag har för det första aldrig tränat aerobics i hela mitt liv. En gång var jag på ett step up-pass med enkla aerobicsliknande rörelser vilket blev mkt pinsamt eftersom jag inte hängde med ens på de enkla stegen. Jag gav liksom upp att försöka sätta ihop armar och ben i rörelserna utan koncentrerade mig endast på benen. Förutom att jag har usel koordinationsförmåga har jag dessutom dåligt minne vilket är en mindre bra egenskap om man ska komma ihåg en massa kombinationer. Men, men, hur hemskt kan det bli tänkte jag och joggade in i träningssalen. Det var rätt hemskt. Jag var väl den enda människan därinne som inte hängde med i kombinationerna efter att vi kört dem typ 50 gånger. Det måste ha sett rätt kul ut, en person som ser helt förvirrad ut och kör ett eget litet aerobicspass. Tror inte jag ska ge mig på det igen...


Vill du se George Bush shaka loss i ett aerobicspass, gå hit.