Tuesday, March 27, 2007

Besök och ögonont

I helgen var Malin (en gammal kompis från en kurs jag läste en gång) och hennes flickvän Hanna här och hälsade på. Vi var på bio (Nina Frisk - rätt bra film), kollade på gamla inspelningar jag och Malin gjort för en massa år sen, var på Kupolen och picknickade vid
Ornässtuganm.m. Mycket kul helg!


Idag var jag med stackars Bobby till veterinären, han har på något sätt lyckats slå sig på ena ögat och fått ett ordentligt sår på hornhinnan. Han var vaken nästan hela natten inatt och vandrade oroligt omkring och petade sig i ansiktet. Tycker riktigt synd om honom och det känns så taskigt att vara på honom hela tiden med ögondroppar som han ska ha flera gånger om dagen för han tycker det är så obehagligt. Man önskar att man kunde förklara för honom att det är för hans skull som man gör det!Bobby vid Runn

Wednesday, March 21, 2007

En vanlig dag på jobbet

Eftersom det är många som inte riktigt vet vad jag pysslar med på jobbet egentligen tänkte jag idag göra en liten resumé av min dag.

06.30 Klockradion drar igång med P1 (vet inte varför jag har den kanalen inställd egentligen). Jag trycker självklart på Snooze och sover ytterligare en halvtimme.

07.00 Jag tvingar mig själv upp ur sängen och kliver yrvaket in i duschen. Klär på mig, käkar lite fil och flingor och går en sväng med hunden som är lagom motiverad. Tar sedan bilen till jobbet (jag vet, jag borde cykla men båda mina cyklar är trasiga!)

08.00 Kommer till jobbet, stämplar in och hälsar på Biggan som jag delar rum med. Kollar e-posten, några morgonpigga har redan skickat iväg några mail. Åsa ringer och vill att jag ska skicka med henne några frågor angående den nya versionen av Sharepoint (myndighetens dokumenthanteringssystem) eftersom hon ska ha möte med några system-människor. Jag skickar iväg lite mailsvar och frågorna som Åsa ville ha. Tar sen bilen ner på stan.

09.00-12.30 Jag är på Adnome's presentation av nya Windows Vista.

12.30 Åker jag hem och går en promenad med Bobby. Denna gång tycker han iallafall att det är kul att gå ut! Åker sen tillbaka till jobbet och går till restaurangen och köper lite fisk och rotfruktsgratäng. Käkar med Anna-Maria och Elin.

13.30 Börjar jag jobba igen. Läser mailen som kommit under förmiddagen. Har fått svar från PPM angående ett studiebesök hos dem för att se hur de har löst det med det nya sättet att arkivredovisa utifrån processer. Fått yttranden på den nya rutinen för hantering av dokument som jag Åsa tagit fram. Både positivt och negativt. Har även fått synpunkter på den nya FAQ-sidan (vanliga frågor) angående dokumenthantering som vi ska publicera på intranätet. Svarar på lite mail, pratar lite med Biggan och Sofia och sen är det dags för fika.

14.00 Fika.

14.30 Pratar med min chef om projektledarutbildning i maj. Daniel ringer i två omgångar och berättar lite nyheter angående översynen av projektinformationen. Jag planerar in när jag ska åka till Umeå nästa gång för lite arkivkonsultation hos en av enheterna. Åsa ringer igen och vi diskuterar lite ang projektinformations-projektet, dokumenthantering, nya Sharepoint och diverse skvaller. Hasse uppdaterar mig på vad som sas på morgonens arkivmöte som jag missade. Skriver lite mail och diverse annat och sen är dagen slut.

17.10 Stämplar ut och tar bilen hem.

Sunday, March 18, 2007

Thailand? Ja tack!

Är för tillfället mest lite smått avundsjuk på Anna-Karin och Jon som båda är eller ska åka till Thailand nu i dagarna. Själv sitter man i Borlänge en söndag med fullt av snö och lågtryck utanför fönstret.

Monday, March 05, 2007

100:e blogginlägget

Har varit i Umeå i fyra dagar på en kombinerad jobb- och nöjesresa. Mycket kul. En sak jag dock reagerade över när jag var ute och flög var alla kontroller överallt. För 8-9 år sen när man flög inrikes var det inte speciellt mycket kontroller ö h t men det har ju sina naturliga förklaringar att det är mer säkerhetskontroller nuförtiden. Men denna gång var det extremt med kontroll av att alla gjorde rätt. Som t.ex. när jag kom med tåget till Arlanda och kom upp ur underjorden till flygvänthallen. Innan jag fick gå in där stod det två personer och skulle kolla min tågbiljett - när jag kom från tåget! När jag sen skulle checka in stod det fyra personer och kontrollerade att man hade checkat in innan man gick fram för att lämna in sin väska. När jag gick igenom säkerhetskontrollen började det pipa och de var tvungen att kolla extra noga på mig flera gånger så att jag inte hade någon kniv eller bomb eller knark på mig. (På tal om det såg jag förresten att man kunde köpa ett s.k. smugglarbälte på Tradera där man kunde placera lite smått och gott. Inte så smart kanske eftersom man alltid får ta av sig bältet). Kände mig väldigt misstänkt. När jag åkte hem igen var det samma visa igen, samma kontroller en gång till. Sådana här tillfällen får man verkligen bekräftat att Sverige är ett land med extremt stort kontrollbehov och av en överdriven trygghetssträvan. Som när en väldigt lugn och städad kompis till mig fick sin nyckelknippekniv beslagtagen när vi var ute på Bolanche. Ok att det händer en hel del lite här och var men ibland blir kontrollen lite väl överdriven.


Var ute i Umeå i lördags natt och kollade bl.a. på månens förmörkelse. Lite kul.

Lina, Annika och jag på Invito