Thursday, May 31, 2007

Min far linslusen

Har haft en riktigt intensiv vecka men nu börjar det äntligen lugna ner sig. Det har blivit rätt mycket resande i veckan, i måndags var jag i Örebro över dagen, igår till idag har jag varit i Stockholm och imorgon kväll ska jag åka till Kalmar. Hade från början tänkt åka till Västerås på tisdagen på ett seminarium men jag insåg att jag inte skulle hinna med det. Men det är roligt och omväxlande att vara ute på lite olika saker så jag ska inte klaga.


Idag var jag och Åsa ute på Hasselbacken (ett otroligt flott ställe ute på Djurgården) och pratade om dokumenthantering för ett nätverk. Åsa åkte från Säter på morgonen och jag var redan i Stockholm sen igår. Vi sågs på t-centralen och förberedde oss innan vi åkte dit. Själva anförandet var bara på en halvtimme men det kändes bra och det kändes som att de var intresserade och som att de fick upp ögonen för en del saker. Sen åkte vi och käkade på en mongolisk restaurang innan vi tog tåget hem. Jag lyckades se fyra kändisar under dessa två dagar; Markoolio stod och pratade i mobil i närheten av mitt hotell, Ulla Skoog kom gående ute på Djurgården, Josefin Craaford kom springande i stan och Anna Book satt i samma vagn som mig på tåget. Egentligen tycker jag att det är lite fånigt att tycka att det är kul att se kändisar på stan men på något sätt är det som att de är låtsaspersoner som bara finns på tv så att när man ser dem på riktigt blir det lite overkligt. Min pappa är extremt intresserad av kändisar, han var helt lyrisk i flera veckor efter att kronprinsessan Viktoria hade tittat på honom när hon gick förbi med något följe ute på Drottningholm.


Pappa är barnsligt förtjust i många saker, han tycker det är mycket spännande att titta på olyckor och får han vara med i tidningen blir han överlycklig. Det mest komiska jag har varit med om i det hänseendet var när han jobbade som massör och skulle vara med och massera på Vätternrundan. Jag och familjen satt och kollade på nyheterna när han var i Motala och jobbade. De hade en reporter vid målgången i Vätternrundan och vi spetsade ögon och öron då reporten började gå runt bland massörerna som stod där med sina bänkar och upplagda stackars ledbrutna cyklister. Reportern gick fram till en tjej som masserade och började ställa lite frågor. Då fick vi, i högra hörnet av bilden, syn på en välbekant figur som stod vid en annan massörbänk och masserade. Denna person verkade helt ha glömt av sin patient och hade sin fulla uppmärksamhet på kameran som fanns en bit bort. Eller rättare sagt - han råstirrade rakt in i kameran och tittade med bedjande ögon att de skulle komma fram till honom och ställa frågor. Vi höll på att skratta så vi grät medan pappa stod där och försökte locka dit kamerateamet med telepati.


I helgen ska jag som sagt till Kalmar och hälsa på Anna-Karin. Det ska bli väldigt roligt! Hon har förresten lyckats övertala mig att springa Tjejmilen med henne i augusti då hon fyller 30. Vad gör man inte för sina vänner! :)


Sunday, May 20, 2007

Inte längre en Edman

Min mamma gifte sig igår, så numera är hon Anne Filipsson. Det var ett jättefint bröllop, ute på Storsjöns (Sandvikens Storsjön) vatten i en trång liten båt med drygt 60 pers på.

Friday, May 11, 2007

Jag har plötsligt blivit 38 år

Var tvungen att testa vuxenpoängstestet som Karin tipsade om. Detta är mitt resultat:

Din vuxenpoäng är: 20.4 Din ålder borde vara 38.1 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?

Tips på saker att göra för att få mindre poäng:
Börja drick öl (hm, jag dricker faktiskt öl!)
Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden (vadå vi har ju peace and love!)
Flytta ihop med några kompisar (eh... varför då?)
Ge dina krukväxter till grannen (ja, det vore visserligen en bra idé för blommornas egen skull)
Sälj din bil, det är omiljövänligt (nja, i såfall byta bil till en mer miljövänlig)

OCH vadå - förväntas man åka på sup- och raggresa till KOS bland alla 19-åringar när man är 30!!??

Jag har fem nakna grabbar i källaren..

...någon som är avundsjuk?

Tuesday, May 01, 2007

Valborg

Firade att våren kommit igår som typ resten av Sverige med grillning och majbrasa och fyrverkerier. Men vänta lite här nu... sommaren kom ju för tre veckor sedan i några dagar, sen blev det kallt igen, sen kom sommaren tillbaka i torsdags och sen blev det kallt igen, lagom till sista april. I framtiden kanske vi kommer fira in sommaren på sista april? Lite bilder från årets (kalla) sista april: