Tuesday, July 11, 2006

Catkvoten

Igår städade jag nedervåningen och la bl.a. ut badrumsmattan för vädring. Glömde såklart kvar den över natten och nu när jag tagit in den luktar den kattpiss! Alternativt gammalt regn. Men mest luktar den kattpiss. Alltså, jag är inte speciellt förtjust i katter. Tycker de är oberäkneliga, småläskiga och luriga. Inte alla katter, men över lag. Vi hade en katt när jag var liten som hette Linus. Han var rätt kul ett tag, men när han blev äldre blev han sur och tråkig och bet mig i näsan en gång. När jag flyttade upp till Umeå för ett antal år sedan delade jag lägenhet med en tjej som hade 9 katter. Mot slutet fick en kattungar, så totalt 14 stycken bodde i vår trea. I mitt rum var de bannlysta, så att mina kläder skulle slippa lukta kattpiss. En lyckades dock kissa ner min regnjacka så den var jag tvungen att slänga.

De brukade även roa sig med att käka upp min mat om jag lagt den för att tina och den största och fetaste katten bodde på köksbordet så den var man alltid tvungen att schasa iväg när man skulle äta. På morgnarna var det inte så trevligt att gå in i badrummet och mötas av kattkräks och kattbajs på golvet när man skulle duscha. De var inte speciellt trevliga katter heller, de ville aldrig gosa och var väldigt skygga. Fattar egentligen inte såhär i efterhand hur jag stod ut. Jag flyttade iaf efter ett halvår till en annan lägenhet som jag delade med en person som hette - Käthe. Lite ironiskt.

Så...antar att min catkvot är uppfylld för ett antal år framöver.

Kolla förresten denna sida så får ni ett bevis på att katter är onda...

2 Comments:

At 2:27 AM, Blogger Karin said...

Ledsen Frida, jag är heller inget kattfan (ha ha) men jag tycker nog att Kitlersidan mer är ett bevis för att vissa har för mycket fritid... Kram!

 
At 2:19 AM, Blogger annakarin said...

kommer ihåg de äckliga katterna... ryser*. men vill ändå någon gång a en liten katt. den ska heta findus.

 

Post a Comment

<< Home