Thursday, May 31, 2007

Min far linslusen

Har haft en riktigt intensiv vecka men nu börjar det äntligen lugna ner sig. Det har blivit rätt mycket resande i veckan, i måndags var jag i Örebro över dagen, igår till idag har jag varit i Stockholm och imorgon kväll ska jag åka till Kalmar. Hade från början tänkt åka till Västerås på tisdagen på ett seminarium men jag insåg att jag inte skulle hinna med det. Men det är roligt och omväxlande att vara ute på lite olika saker så jag ska inte klaga.


Idag var jag och Åsa ute på Hasselbacken (ett otroligt flott ställe ute på Djurgården) och pratade om dokumenthantering för ett nätverk. Åsa åkte från Säter på morgonen och jag var redan i Stockholm sen igår. Vi sågs på t-centralen och förberedde oss innan vi åkte dit. Själva anförandet var bara på en halvtimme men det kändes bra och det kändes som att de var intresserade och som att de fick upp ögonen för en del saker. Sen åkte vi och käkade på en mongolisk restaurang innan vi tog tåget hem. Jag lyckades se fyra kändisar under dessa två dagar; Markoolio stod och pratade i mobil i närheten av mitt hotell, Ulla Skoog kom gående ute på Djurgården, Josefin Craaford kom springande i stan och Anna Book satt i samma vagn som mig på tåget. Egentligen tycker jag att det är lite fånigt att tycka att det är kul att se kändisar på stan men på något sätt är det som att de är låtsaspersoner som bara finns på tv så att när man ser dem på riktigt blir det lite overkligt. Min pappa är extremt intresserad av kändisar, han var helt lyrisk i flera veckor efter att kronprinsessan Viktoria hade tittat på honom när hon gick förbi med något följe ute på Drottningholm.


Pappa är barnsligt förtjust i många saker, han tycker det är mycket spännande att titta på olyckor och får han vara med i tidningen blir han överlycklig. Det mest komiska jag har varit med om i det hänseendet var när han jobbade som massör och skulle vara med och massera på Vätternrundan. Jag och familjen satt och kollade på nyheterna när han var i Motala och jobbade. De hade en reporter vid målgången i Vätternrundan och vi spetsade ögon och öron då reporten började gå runt bland massörerna som stod där med sina bänkar och upplagda stackars ledbrutna cyklister. Reportern gick fram till en tjej som masserade och började ställa lite frågor. Då fick vi, i högra hörnet av bilden, syn på en välbekant figur som stod vid en annan massörbänk och masserade. Denna person verkade helt ha glömt av sin patient och hade sin fulla uppmärksamhet på kameran som fanns en bit bort. Eller rättare sagt - han råstirrade rakt in i kameran och tittade med bedjande ögon att de skulle komma fram till honom och ställa frågor. Vi höll på att skratta så vi grät medan pappa stod där och försökte locka dit kamerateamet med telepati.


I helgen ska jag som sagt till Kalmar och hälsa på Anna-Karin. Det ska bli väldigt roligt! Hon har förresten lyckats övertala mig att springa Tjejmilen med henne i augusti då hon fyller 30. Vad gör man inte för sina vänner! :)


0 Comments:

Post a Comment

<< Home