Saturday, December 30, 2006

30-årspresent och mellandagsrea

Nu är jag inne i en sån där svacka igen med bloggandet. Det känns som att det var alltför länge sen man skrev och som att man inte har någonting att skriva. Jag får väl ljuga ihop något. Att skriva om vad jag har gjort i jul och att det snart är nytt år känns alldeles för krystat. Jag har förresten en ny farmor-historia (ni vet hon som brukar kläcka ur sig att jag har en bebis i magen och hon som hittar gamla skinhead-tröjor i containrar som hon vill ge bort). Jag och Pontus var där och käkade på annandagen. Jag tittade på hennes tavlor och upptäckte att hon hade en ny i samlingen.
- Vilken fin tavla, den är ny va? undrade jag.
- Ja, visst är den fin! Jag köpte den för ett tag sen och tänkte ge den till dig när du fyller 30, men sen så tänkte jag att jag kunde ju ha den tills jag dör, så du får den då! Jag har skrivit ditt namn på baksidan så att de andra ska veta att det är din. Ja, så att de inte tror att du hittar på!

Det är min farmor det! :)

Hon hade förresten varit ute och hittat diverse fynd, ett par vantar hon tänkte ge Simon, en peruk som hon gav till mitt kusinbarn samt ett par glasögon som hon lämnade till polisen. En riktig sakletare är hon.

Idag var jag och köpte tre (!) äventyrsspel. Jag hade egentligen bara tänkt att köpa ett, Broken sword, men så lurade expediten på mig två till. Det görs inte så många äventyrsspel så jag tänkte att det var bäst att passa på att köpa på sig några när man nu hittade dem. Annars har jag skippat mellandagsrean, orkar inte springa runt och trängas med folk. Förra året var jag där första mellandagen för att köpa kläder. Det slutade med att jag köpte en massa kläder till ordinarie pris eftersom det knappt var något snyggt på rea än.

Nej, nu får det vara nog för idag!

Saturday, December 16, 2006

Bom schacka-lack

Var på årets roligaste fest igår, enhetens julfest. Det var västindiskt tema med Rootvälta som spelade, hur kul som helst! God mat och en massa dans och reggaestämning. Lite kassa bilder kommer här (hade bara mobilkameran och det var ganska mörkt!)

Jag som rasta-girlEnhetschefen
Åsa och TorstenRootvältaKarolina och LisaJag och Lasse

Monday, December 11, 2006

Troll

I helgen var vi och hälsade på tjocka släkten. Åtminstone delar av den. Fredag kväll åkte vi ner till Östergötland och Skänninge och hälsade på pappa och Karin. Vi stannade till lunch på lördagen och begav oss sen till en liten julmarknad i Skänninge där Simon och hans kompisar stod och sålde chokladbollar och annat juligt. Sen åkte vi till mamma i Ljungsbro en liten sväng innan vi åkte in till Linköping där vi träffade David och Hanna och gick på bio, Marie Antoinette - mkt bra film! På söndag fm åkte vi (igen!) ner till Gamleby där David bor för att spana in hans lägenhet. Vi käkade där och gick sen en promenad uppe på ett berg där en konstnär gjort en massa trollskulpturer. Det var hur kul som helst att ta kort på dem, jag tog mer kort på stentrollen än på min familj! :) Efter det begav vi oss hem till Borlänge igen, vilket tog en stund då det är typ 40 mil mellan Gamleby och Borlänge. Men det gick bra, vi tog oss hem iallafall.

Sunday, December 03, 2006

Iron man & trögfattade mopsar

Funderar på om gårdagens aktivitet ska bli en första adventstradition... Jag och sju av mina vänner (inklusive min bror och min chef) körde Laser game igår kväll. Det var hur kul som helst! Vi kutade runt i en mörk industrilokal med hög technomusik och sköt på varandra med laserpistoler. Jag var superkass, hade svårt att få in bra träffar och blev träffad flest gånger av alla enligt datorns statistik. Men det gjorde inte så mycket för det var så himla roligt. Alla hette grymma namn som "Scarface", "Viper", "Rambo" och "Iron man", vilket kändes lite småkomiskt. Tyvärr tog vi aldrig några kort, vilket jag ångrar så här i efterhand. Har ni inte testat på detta så kan det rekommenderas!

Brollan har varit här med Tilla (den lilla vita Jack Russeln). Tilla löpte så vi var lite oroliga för hur det skulle gå att ha henne och Bobby ihop. Det har dock inte varit några som helst problem, jag tror inte Bobby har fattat vad det är som gäller när en tik löper. Han har luktat lite på henne men sen verkade det som att hans fantasi tog slut för sen verkade han ganska ointresserad. Vi funderar lite över om han är gay eller nåt... :)

Tilla och Bobby