Saturday, September 30, 2006

B-loggen

När jag var yngre (typ högstadiet) skrev jag alltid dagbok som i en loggbok. Typ:

Söndagen den 24 november 1991
Dagens rapport:

Klockan är 23 minuter över fem.
Mat: Lammstek, potatis, sås, svamp, gott!
Gjort: Tänkt på en viss person, varit på stan med Hanna, gått ut med Laura, pratat med Linda, sorterat reklam, m.m.
Gör just nu: Sitter i min säng och skriver, lyssnar på Pet shop boys, DJ Culture.
Bok jag läser: Ansiktet
Kär i: Andreas Carlsson, 9C
Humör: Bra

Hej då!

Därför tänkte jag att jag idag skulle skriva likadant, eftersom detta trots allt är en b-logg!

Lördagen den 30 september 2006

Dagens rapport:

Klockan är 23.13
Mat: Squash-soppa, gädda (mums!) och potatis
Gjort: Varit i Västerås och hälsat på min gamla Mjölby-kompis Frida, sprungit på två lägenhetsvisningar (eftersom hon ska köpa ny lägenhet troligen). Var lite komiskt när vi presenterade oss för mäklarna; -Hej, Frida! -Hej, Frida! Den andra mäklaren var helt förvirrad och visste inte vem han skulle rikta sig till när han pratade om lägenheten. När vi gick frågade han: -Var det inte riktigt som ni hade tänkt er eller? Jag bara: -Nja... det var det inte. Sen har jag åkt bil hem, varit hundvakt åt bus-Alva, sett Kvarteret Skatan (Rakel Mohlin dejtade en svart mops som hette Christer, mkt kul!), skrivit på deckarbloggen, m.m.

Gör just nu: Sitter i sängen med Bobby bredvid mig, bloggar och lyssnar på Lisa Ekdahl.

Bok jag läser: Tillsammans är man mindre ensam, av någon fransk författare.

Kär i: Tja, Pontus kanske :)

Humör: Trött!

Tack och hej!

Tuesday, September 26, 2006

Stewie - the one and only

Min nya favoritkaraktär har blivit den onda engelsktalande bebisen i Family guy. Om ni inte har fått stifta bekantskap med denna roliga figur så slå på kanal 6 halv nio. Det finns liksom ingen som han. Simpsonsbarnen är för snälla, South park-barnen för oskyldiga och oförstörda och alla dessa är dessutom "stora" barn (förutom Maggie då, men hon säger ju ingenting). Stewie är bebis, har bebisbekymmer (växande tänder t.ex.) men är samtidigt brittisk (resten av familjen är amerikaner), ond och har koll på det mesta. Därför låter jag nu Stewie flytta in på min blogg. Welcome Stewie!

Sunday, September 24, 2006

Sängelkab atarp nak gaj

En förmåga som ni kanske inte känner till om mig är att jag kan prata baklänges. Har gjort det i några år nu men det var först igår kväll som jag blev avslöjad. Familjen satt som fågelholkar runt bordet när jag plötsligt avslöjade min talang.

Varför jag började med denna märkliga egenskap har jag ingen aning om, men var ett tag nästan besatt av att vända på ord så fort jag såg dem. Numera kan jag snabbt vända på ett ord någon säger genom att jag ser framför mig hur det ser ut. Det är inte så svårt som man tror.

31,7 personer om mamma får bestämma


Har varit i Sandviken i helgen på kräftskiva med (största delen av) familjen. Vi var 14 pers som mest och mamma påpekade ett antal gånger under helgen att om vi alla barn (vi + Jörgens barn) får 2,1 barn var kommer det sluta med att vi blir c:a 31 personer (eller snarare 31, 7)totalt...


Jag och Anna-Karin har förresten startat en deckarblogg. Vi pratade om det sist hon var här, att när vi var små så skrev vi alltid en massa berättelser och brukade turas om att skriva en sida var. Och varför inte göra det nu? Kan ju bli lite spännande. Vi får se hur det går, det återstår att se...

Monday, September 18, 2006

Gamla klasskamrater

Satt och kollade bland gamla grejor och hittade en lapp som jag och Anna-Karin skrivit för c:a 10 år sedan, då vi gick igenom alla gamla klasskamrater från grundskolan och gissade vad de skulle pyssla med och ha för liv när vi alla fyller 30 år 2007. Jag kan säga att det var inte någon gissning som var rätt och vi hade verkligen inte höga tankar om några av våra gamla klasskompisar. Här kommer listan (initialerna på de som fått riktigt taskiga gissningar har jag XX:at):

RK: Rik, vacker fru, båt, bra jobb som hans pappa hjälpt honom med
SN: Trygg familjefar, bilmekaniker eller bagare
EJ: Arbetslös raggare (!)
DS: 3 barn, dataexpert (varför just tre barn?!)
VL: Jobbar i affär - parfym- eller Vivo, hund, 1 barn, en sur man (ehh...ok?)
XX: Jobbar i verket, deppig
JY: Förskollärare, gift
MP: Arbetslös, boxare, stora visioner
JJ: Arbetslös
PH: Sportfåne, familj, ambulansförare eller brandman
TG: Parfymaffär, gift, 2 bortskämda barn
ME: Ambulansförare, gift
CL: Hästskötare, gift med en surkurt (varför är alla män sura?!)
TB: Sportfåne, landslagsorienterare, hinner inte vara gift (hinner man inte vara gift om man håller på med sport?)
LP: Gift med Stefan, musiker
XX: Arbetslös, alkoholist (många arbetslösa)
AS: Jobbar på Posten, mesig fru, Volvo, 3 barn (en äkta Svensson alltså)
HS: Arbetslös snickare, går på gym, ej läkare (vad fick vi allt ifrån?)
MA: Fet, förskollärare eller jobbar på Posten (vad snälla vi var!)
SRR: Intelligent, bra betalt jobb, gift
FM: Förskollärare
JU: Dataexpert, familj, dyr villa, älskarinna (okeeej)
JE: Djursjukvårdare, ej gift men pojkvän (OBS - Johanna - det är du!)
JT: Bonde, gift
MW: Healare eller beautysalong
XX: Sitter i fängelse för misshandel och rån
XX: Knarkare, kriminell, langare
XX: Ensamstående mamma, billigt städjobb

Och sen kommer då vi:

A-KW: Jobbar på hotell, frilansare (krönikör), gift, 2 barn, 1 katt
FE: Guide på slott, konstnär på fritiden, gift med snäll man, 2 tvillingar, ingen hund.

Det var ju inte mycket där som stämde! Av någon anledning ville jag just då inte ha någon hund. Det kan jag inte riktigt förstå. Det verkade iallafall vara självklart för oss att då man är 30 ska man ha minst två barn. Det har vi ju inte riktigt levt upp till om man säger så! Det enda som är i närheten är iaf gift med snäll man, snäll är han men vi är inte gifta!

Jag har för mig att det var i samband med nyåret -96-97 som vi skrev denna lista. Då såg vi ut så här:Sunday, September 17, 2006

Valet

Sitter och bevakar valvakan, mycket spännande. Har haft en känsla väldigt länge att den s.k. "Alliansen" kommer att vinna, drömde t.o.m. att det hände härom natten (vilket INTE var en önskedröm!). Detta trots att jag egentligen inte varit speciellt engagerad i valet i år. Jag vill inte låta mig påverkas av allt tjafs och alla tomma ord och all pajkastning som partierna ägnar sig åt, utan jag vet redan vad jag tycker och vilka partier jag tycker har en sund inställning över lag. Valvakan däremot tycker jag är rolig att kolla på, dels för att det är spännande att se vilka som vinner och dels för att jag tycker det är roligt med statistik.

Fick mitt makroobjektiv i onsdags, så nu i helgen har jag lekt en del med min kamera. Mycket roligt.
Anna-Karin och David var här en sväng igår, så de fick också agera motiv:

Sunday, September 10, 2006

Frida i svampskogen

Denna vackra sensommardag har jag tillbringat i Avesta och svampskogen tillsammans med Jenni. Jag kan inte säga att jag är någon svampexpert direkt. Visst, jag kan skillnaden på en sopp och en skivling och jag vet att taggsvampar är ätliga men när det gäller att hitta svampen är jag helt hopplös. Har varit ute flera år i rad och spanat efter svampar men alltid kommit hem tomhänt. Jag har liksom inga svampögon. Därför var det bra att ha med Jenni som lyckades hitta varje liten kantarell som gömde sig i diken och under mossa. Hon var dessutom utrustad med både svampkorg och svampkniv vilket jag inte var då jag var så inställd på att inte hitta något. Vi fick faktiskt ihop en hel del, både kantareller och taggsvamp (som faktiskt är riktigt underskattad) vilket jag inte riktigt räknat med efter alla mina misslyckade svampförsök.

Vi hann även med en liten loppis där jag hittade några 70-talskaffekoppar som jag samlar på. Och så gjorde Jenni apgoda amerikanska blåbärspannkakor med bacon och lönnsirap. Mums! Men inget slår smörstekta färska kantareller.

Jag och Jenni utanför Jennis och Gustafs hus


Jenni med en kantarell

Finns det något godare?

Saturday, September 09, 2006

"Gamla kort"

Lite gamla kort från Kalmar, Stockholm samt förra helgen...

Festival Salute förra helgen

Middag på Broken dreams före...

...med Kerstin, Pontus, Annica, Per, Daniel och Martin

Karin, Malin och jag på kräftskiva i Stockholm

Jag och Malin på Häktet

Malin


Anna-Karin på vår lilla kräftskiva i Kalmar

Anna-Karin dansar Lindy hop

A-K på en möbelaffär

Fotografering

Jag har äntligen köpt en "riktig" kamera! Vilket så klart betyder att jag sprungit runt hela dagen och tagit en massa kort på allt möjligt. Bobby har fått agera fotomodell en hel del idag, vilket har fungerat sådär. När jag ville att han skulle sitta still och se söt ut gick han ur bild och när jag inte ville att han skulle vara med på en bild kom han smygande och undrade vad jag höll på med. Det funkade bäst när vi var utomhus, för då kunde han roa sig med annat medan jag tog kort.
Bobby på prispallen


Som sagt, jag tog kort på allt möjligt...


Vid gamla Ulfshytte bruk